BEDANKT VOOR JE AANMELDING ❤️
Voortaan ontvang je elke 2 weken mijn tips en inspiratie voor het verzorgen & stekken van jouw kamerplanten in je mailbox.
Wil je Super Groene Vingers? Bekijk dan hieronder ook mijn nieuwste blogs:
Een pannenkoekplant die geen stekken maakt, je gelooft het bijna niet. Toch gebeurt dat regelmatig. In dit artikel lees je verschillende tips om de stekgroei te stimuleren, zodat ook jouw plant straks stekken geeft.
Mijn moestuinierhart gaat sneller kloppen van dit boek!
Trips, hoe je ze herkent, wat ze doen en het belangrijkste: hoe je er weer vanaf komt!
Wanneer kun je je stekken gaan voeden met plantenvoeding? Soms kun je beter nog even wachten, maar voeding is wel essentieel om uiteindelijk een mooie grote plant te krijgen.
In dit artikel test en review ik de nieuwe groeilamp ‘LifeSpectrum’ van Mother. Een high end groeilamp waar je planten gelukkig van worden (en plantenliefhebbers ook)!
Hoe stek je de Monstera deliciosa?
Je eigen avocado plant laten groeien is heel leuk, en met de tips hieronder is het helemaal niet moeilijk om je eigen avocado pit te planten! Er zijn verschillende methodes om je avocado pit in water te laten ontkiemen en een avocado plant te laten groeien, maar de methode die ik hier deel is het makkelijkst en in mijn ervaring meest succesvol.
De Epipremnum (ook bekend als drakenklimop) houdt van plekken in huis waar de zon nooit direct op schijnt, maar waar wel veel licht komt. Lees in dit artikel alles over de plekken in huis met indirect licht en hoe je jouw Epipremnum daar gelukkig maakt!
De Christusdoorn (ook bekend als Euphorbia milii) staat het liefst in direct zonlicht, ook wel volle zon genoemd. De Christusdoorn is dus een echte zonnebader!
Vooral in de winter kunnen stekken wel een steuntje in de rug gebruiken, daarvoor is een warmtemat ideaal. Lees hier de basis over hoe je ze succesvol gebruikt.
Deze planten worden gelukkig van een voetenbadje
Helpt een vochtmeter je echt bij het water geven aan je planten?
Cactussen groeien natuurlijk langzaam, maar toch kan je bepaalde problemen herkennen
Hoe werkt een groeilamp voor je planten? Hieronder lees je alles over groeilampen en zet ik de populairste groeilampen op een rijtje.
Droogte van de verwarming, een plant in rust, gele bladeren en toch nog ongedierte? Alles waar je tegenaan kunt lopen in de winter en hoe je dat oplost, lees je hier.
Water geven kan op veel verschillende manieren, ik help je om de methode te ontwikkelen die voor jou het best werkt
Een avocado plant is niet de makkelijkste om te verzorgen en in leven te houden. Daarom geef ik je al mijn tips over de juiste verzorging, snoeien, verpotten en voeding, en natuurlijk hulp bij hangende bladeren en bruine puntjes.
Kijk jij dat plantje bijna de grond uit en vraagt je af: wat kun je doen om je stek zo snel mogelijk tot een grote plant te laten groeien? Soms is het een kwestie van geduld, maar gelukkig zijn er allerlei tips en manieren om de groei van je stekjes een beetje te versnellen. Met dit uitgebreide artikel help ik jou om je stekjes op te kweken tot grote kamerplanten.
Wat maakt dat een plantenspuit nou goed of niet goed is? In dit artikel lees je alles over de verschillende toepassingen van je plantenspuit en waar je op moet letten.
Lavameel in de moestuin: een wondermiddel om je moestuin gezond te krijgen.
Zit je daar met je nieuwe potgrond: meteen rouwvliegjes erin! Niet te geloven toch? Hoe dat komt en hoe je ze kunt bestrijden, lees je hier.
Een plant met plakkerige bladeren, dat kan niet veel goeds betekenen toch? Gelukkig is het niet altijd een probleem.
Bij kamerplanten op hydrocultuur is het nog belangrijker om te letten op voeding. Lees hier waarom en hoe je het best voeding kunt geven.
Met een woelvork kun je de grond van je moestuin voorbereiden voor een succesvol jaar en het bodemleven zoveel mogelijk intact houden. In dit artikel lees je alles over het bodemleven en hoe je de woelvork gebruikt.
Wat doe je met die rare uitlopers aan de stam van je Monstera?
Kan je een Monstera nog een mosstok geven als hij al wat groter is? En hoe doe je dat dan? Dat vertel ik je graag in dit artikel.